ΕΠΟΜΕΝΑ Σελίδα 1 από 4

ΑΦΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΝΕΥΡΟΓΕΝΕΙΣ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣΚωδ: 10108

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ!!!
Το βιβλίο "Αφασία και Συναφείς Νευρογενείς Γλωσσικές Διαταραχές" χρησιμοποιείται παγκοσμίως ως διδακτικό υλικό σε σεμινάρια για την Αφασία.

Η ραγδαία πρόοδος στην νευρωνική απεικόνιση, κυρίως στην πλαστικότητα των νευρώνων και τις μεταβολές στον εγκέφαλο οδήγησε σε ένα εξελισσόμενο πρότυπο νευρωνικής αποκατάστασης για την Αφασία και τις Συναφείς γλωσσικές διαταραχές.

Η έκδοση αυτή υπό την επιμέλεια του Leonard L. LaPointe και Julie A. G. περιλαμβάνει σύγχρονες ιδέες και προσεγγίσεις.  Παρουσιάζει άρθρα από ένα σύνολο ειδικών που εργάζονται σε ερευνητικά εργαστήρια, κλινικές και νοσοκομεία -  συμπεριλαμβανομένης της φημισμένης κλινικής Mayo. 

Το βιβλίο περιλαμβάνει λεπτομερείς διευκρινήσεις για την διαχείριση των γνωστικών διαταραχών της γλώσσας, την Πρωτοπαθή Προϊούσα Αφασία , τη θεραπεία ασθενών σε οξεία φάση νοσηλείας, την θεραπεία για την εκτεταμένη τραυματική εγκεφαλική βλάβη και πολλά άλλα. 

Το βιβλίο αυτό αποτελεί πηγή γνώσης για τους επαγγελματίες θεραπευτές , γιατρούς και φοιτητές των τμημάτων Λογοθεραπείας και Ιατρικής. 

Τιμή: 29,50 €

"Πρακτικά Βοηθήματα για παιδιά με Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ)Κωδ: 10107

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ!!


Συγγραφείς: Vera Bernard - Opitz & Anne Häussler

Επιστ. Επιμέλεια: Δρ. Διονύσης Ταφιάδης , Δρ. Λουϊζα Βωνιάτη, Κων/νος Δρόσος.

Μετάφραση: Νανέτε Αγραφιώτη


Η θεραπευτική παρέμβαση με οπτικά βοηθήματα, σε παιδιά με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) είναι ιδιαίτερης σημασίας. 
Ειδικά για την υποστήριξη της γλωσσικής κατανόησης και έκφρασης και γενικά της επικοινωνίας έχει καθιερωθεί η χρήση οπτικού υλικού. 
Κυρίως στις δομημένες Θεραπευτικές Μεθόδους TEACCH, ABA, PECS παρέχεται εκπαίδευση με οπτικά βοηθήματα. ISBN: 978-618-82798-2-7

Τιμή: 22,50 €

ΑΝΑΠΝΟΗ - ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣΚωδ: 10106

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ!!
Veronica Struck
Doris Mols

Μετάφραση: Γιώργος Πατσικαθεοδώρου

Επιστ. επιμέλεια: Δρ. Διονύσης Ταφιάδης
 Ευτέρπη Χαραλαμπίδου
 Κων/νος Δρόσος

Η σχέση μεταξύ στοματικής αναπνοής και διαταραχών του λόγου είναι γνωστή, ενώ τα χρόνια συνοδά συμπτώματα, όπως ορθοστατικά προβλήματα, προβλήματα ακοής, προβλήματα φωνής κ.ά. αναδεικνύονται όλο και περισσότερο. Όλα αυτά παρουσιάζονται και εξηγούνται λεπτομερώς σε αυτό το βιβλίο.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους όσους εργάζονται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που επιφέρει η στοματική αναπνοή καθώς και οι εκάστοτε συνέπειες της.

Τα παιχνίδια αναπνοής συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση της στοματικής αναπνοής, ήδη από την προσχολική ηλικία. Η βελτίωση των αναπνευστικών λειτουργιών (εισπνοή-εκπνοή) ευνοεί τη μόνιμη αποκατάσταση της ρινικής αναπνοής και τη θετική εξέλιξη στην εφαρμογή μίας λογοθεραπευτικής αγωγής με τις ανάλογες ασκήσεις.

Το πρακτικό μέρος αυτού του βιβλίου περιέχει πάνω από 60 παιχνίδια, με τη λεπτομερή τους περιγραφή. Τα παιχνίδια αυτά στηρίζονται στις διαφορετικές εισπνευστικές και εκπνευστικές λειτουργίες όπως είναι η όσφρηση γενικότερα, η βαθειά και δυνατή εισπνοή από τη μύτη για τον εντοπισμό και ταυτοποίηση μίας οσμής, η ρόφηση, το δυνατό και απότομο φύσημα καθώς και το διαρκές κατευθυνόμενο φύσημα.

ISBN: 978-618-82798-1-0
Εκδόσεις "Ρόδων"
Θεσσαλονίκη, 2017
Σελ.288

Τιμή: 22,50 €

ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝΚωδ: 10105

Norina Lauer
Beate Birner-Janusch

Μετάφραση: Γιώργος Πατσικαθεοδώρου
Επιστ. επιμέλεια: Διονύσης Ταφιάδης
    Ευτέρπη Χαραλαμπίδου

Εξειδικευμένη γνώση για την απραξία της ομιλίας

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε λογοπαιδικούς - λογοθεραπευτές, σε κλινικούς γλωσσολόγους, σε ειδικούς παιδαγωγούς καθώς και σε σπουδαστές και εκπαιδευόμενους αυτών των κατευθύνσεων. 
Εκτός αυτών όμως μπορούν επίσης, ένας νευρολόγος, ένας φωνίατρος ή ένας παιδίατρος, διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, να αποκτήσουν μία γενική άποψη για τα υπάρχοντα θεωρητικά μοντέλα και τις θεραπευτικές προσεγγίσεις που είναι σημαντικά για το πρακτικό θεραπευτικό τους έργο.

Η σύνθετη διαταραχή της απραξίας της ομιλίας, λόγω του ότι συνδυάζεται συχνά με φωνολογικές διαταραχές, είναι δύσκολο να διαγνωστεί. Το βιβλίο αυτό παρέχει μία ολοκληρωμένη εικόνα των βασικών θεωρητικών μοντέλων καθώς και συγκεκριμένες διαγνωστικές δυνατότητες και μεθόδους, για τον εντοπισμό και την καταγραφή των απραξικών συμπτωμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο καταδεικνύονται τα κοινά σημεία και οι διαφορές που παρουσιάζουν η επίκτητη απραξία της ομιλίας στα ενήλικα άτομα και η αναπτυξιακή απραξία της ομιλίας στα παιδιά. Παρουσιάζονται, με παραδειγματικό τρόπο, διάφορα θεραπευτικά μοντέλα για την αποκατάσταση των διαταραχών αυτών καθώς και οι ανάλογες τεχνικές για την πρακτική εφαρμογή τους. Ιδιαίτερα βοηθητικά, για τους λογοπαιδικούς-λογοθεραπευτές που ασχολούνται πρακτικά με την θεραπευτική αντιμετώπιση, είναι τα αναλυτικά και λεπτομερή υλικά για τη λήψη του ατομικού ιστορικού και τον εντοπισμό των συμπτωμάτων.

ISBN: 978-618-82798-0-3
Εκδόσεις "Ρόδων"
Θεσσαλονίκη, 2016
Σελ.250Τιμή: 29,50 €
ΕΠΟΜΕΝΑ Σελίδα 1 από 4
Ο Φ.Π.Α. δεν συμπεριλαμβάνεται στις τιμές.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Διομήδης Ψωμόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε.
Οργάνωση Σεμιναρίων, Υλικά-Εκδόσεις

Πλ. Αγ. Παντελεήμονος 5
Τ.Κ. 54635 Θεσσαλονίκη

Τηλ./Fax: 2310 219990

Email: [email protected], [email protected]

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Επισκεφθείτε: